«Les fotografies de Marcel Pedragosa de la sèrie Parisii representen als parisencs en el seu medi urbà. Mentre que el terme Parisii es refereix als habitants originals de la ciutat, els parisencs d’avui, segons el punt de vista de Marcel Pedragosa, són comparables a rastres de llum, energies, que es creuen a l’atzar durant les seves itineràncies ambivalents. Els retrats d’aquestes figures en blanc i negre s’inscriuen en el seu entorn immediat mentre divaguen per la ciutat mostrant el seu costat més íntim a la vegada que inaccessible. A través del moviment d’ombres els personatges deixen al seu pas rastres de la seva indefinida identitat marcant els seus antecessores. Amb una estètica clarament marcada, l’obra de Marcel Pedragosa obra un espai dintre el camp de l’abstracció fotogràfica.”
Valérie Fougeirol
Directora d’Art i ExDirectora de Paris Photo i Magnum Photos

Bio

Amb un amplia formació a cavall entre les llicenciatures en Administració i Direcció d’Empreses i Comunicació Audiovisual, Marcel Pedragosa culmina la seva trajectòria acadèmica amb un Màster en fotografia artística a l’Edinburgh College of Art. A la recerca de la consolidació com a fotògraf, Marcel Pedragosa, s’introdueix de ple en el teixit cultural de la ciutat de París de la mà de Magnum Photos, Paris Photo i Les Rencontres d’Arles aportant-li una inspiració de gran valor.

Mitjançant el procés analògic, darrere d’un objectiu de 35 mm Marcel Pedragosa, aconsegueix amb Parisii un retrat oníric d’una ciutat en procés constant d’iconització on els personatges floten enmig de l’anonimat. Aquest, és l’accent que marcarà els posteriors projectes de Marcel Pedragosa sempre envoltats d’una inquietant atmosfera monocromàtica.